Orthomoleculaire therapeut bezocht
Geplaatst: 28 feb 2023 13:11
Dag lieve dames,
Gisteren ben ik een orthomoleculaire therapeut gaan bezoeken omdat ik 6 maand na explantatie nog wel last heb van restklachten zoals pijn in benen, brandende voetzolen, kleine spierfaciculaties in benen (vooral rechts) op bepaalde momenten en vermoeidheid ondanks genoeg slaap.
Ik moet wel zeggen dat ik het een beetje had laten hangen de laatste maanden omdat ik de fut niet meer had en de moed om constant op te letten wat ik at en dronk.
Nochtans weet ik heel veel over voeding, we hebben hier altijd al heel gezond geleefd.
Mijn man is er fervent sporter (2u per dag is niet ongewoon) dus we aten zo’n 5-6 dagen per week echt in functie van sporten en erg gezond.
Nu schrok ik toch een beetje van hoe de therapeut tewerk gaat.
Het was zo’n algemene PowerPoint die hij me toonde (ben er 2u geweest) waarin er veel uitleg over voeding kwam. Een persoonlijk plan vond ik het echter niet en ook hij kende ASIA uiteraard weer niet…
Veel wist ik al en zeker ook goed wat eiwitten, vetten en koolhydraten zijn en in welke verhoudingen we die nodig hebben.
Mijn man en ik aten echt lang in de juiste verhoudingen voor het sporten, waren gewoon om alles in een appje te steken en kcal en waarden te tellen.
We eten veel eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten uit fruit, groenten of complexe koolhydraten uit volkoren producten.
Zo weinig mogelijk slechte koolhydraten.
Nu blijkt dat ik dit alles wat ik als goed aanzag niet meer mag eten.
Alles wat ik door de jaren heb geleerd wordt nu ineens als ongezond afgestempeld en daar heb ik het best wel lastig mee en ben ik erg argwanend tegenover.
No go’s zijn :
- Granen dus geen brood. Ook geen spelt of Rogge… enkel Keto brood mag dan weer wel (?)
- Geen volkeren pasta, speltpasta of rijdt
- Geen aardappelen. Zitten mijn inziens toch vol vit C ook al schrap ik die veel en eet ik die maar 2-3 keer per week in kleine mate
- Geen koffie (sorry deze lukt niet, ik drink al maar 1 of 2 tassen in de ochtend)
- Geen melkproducten of kaas van de koe
- Geen paprika
- Geen aubergine
- Geen rauwe tomaten (at ik wel veel) enkel warme tomaten
- Geen peulvruchten (!?!)
- Geen rood vlees enkel nog kip, kalkoen en kippengehakt…
- Geen vleesvervangers
- En nog veel meer…
En daar liefst nog intermitted fasting bij 16u niet eten. Dat lukt me nu nog wel. Gisteren laatst om 19u30 en vanmiddag dan om 12u30 gegeten…
Als ik dit letterlijk moet nemen dan mag ik echt niets meer eten.
Ik stel me dan ook de vraag hoe je gevarieerd moet gaan eten want ook dat is mijn inziens meer dan belangrijk om eesentiele vitaminen en mineralen binnen te krijgen.
Het is maar normaal dat je bij dit voedingspatroon suppletie moet nemen denk ik dan omdat je toch wel een gans deel ontbreekt.
Hij spreekt over de lekkende darm maar daar heb ik geen last van bij mijn weten.
Ik heb ooit al eens een glutentest gedaan en heb geen coeliaki of andere voedselallergieën voor zover ik weet.
Ik kan me voorstellen dat je bepaalde dingen blijft eten terwijl je allergisch bent of intolerant dat je schade maakt aan de darm dus daarin volg ik.
Maar het is me dus iets te veel van het goede, of bekijk ik dit verkeerd?
Met dit eetpatroon gaat je lichaam mijn inziens snel in ketose en te lang is dat toch ook niet gezond?
Ik wil niet in een toestand terecht komen waarbij ik niets meer mag eten omdat mijn lichaam het daarna allemaal niet meer kan verdragen of je het meteen als vet gaat opslaan.
Het Keto dieet waar dit dicht tegenaan leunt is toch ook een crashdieet en wordt door velen als ongezond bestempeld.
Dat is denk ik wat me tegenhoud om dit voluit te proberen.
Tenzij ik weet dat ik na 2 weken kan evalueren en er geen metabolische switch wordt gemaakt waar je niet meer van terug kan keren.
Zijn er dames met tips ivm voeding en restklachten en zien jullie verband?
Of nog beter, dames die dit moleculair dieet al probeerden?
Ik heb ook het zonedieet van Rita Kappel bekeken en daar mag toch heel wat meer. In dat mediterrane dieet kan ik me wel al meer vinden.
@Luna : ervaringen mee en wat denk jij?
Hij sprak ook van Gluthathion als supplement en zeoliet voor ontgifting?
En nog bepaalde producten in fase 2 die ik je eens zal appen.
Over de supplementen van Vitals had hij alleen maar lof.
Bedankt voor alle tips en meningen!
Liefs,
Elsje
Gisteren ben ik een orthomoleculaire therapeut gaan bezoeken omdat ik 6 maand na explantatie nog wel last heb van restklachten zoals pijn in benen, brandende voetzolen, kleine spierfaciculaties in benen (vooral rechts) op bepaalde momenten en vermoeidheid ondanks genoeg slaap.
Ik moet wel zeggen dat ik het een beetje had laten hangen de laatste maanden omdat ik de fut niet meer had en de moed om constant op te letten wat ik at en dronk.
Nochtans weet ik heel veel over voeding, we hebben hier altijd al heel gezond geleefd.
Mijn man is er fervent sporter (2u per dag is niet ongewoon) dus we aten zo’n 5-6 dagen per week echt in functie van sporten en erg gezond.
Nu schrok ik toch een beetje van hoe de therapeut tewerk gaat.
Het was zo’n algemene PowerPoint die hij me toonde (ben er 2u geweest) waarin er veel uitleg over voeding kwam. Een persoonlijk plan vond ik het echter niet en ook hij kende ASIA uiteraard weer niet…
Veel wist ik al en zeker ook goed wat eiwitten, vetten en koolhydraten zijn en in welke verhoudingen we die nodig hebben.
Mijn man en ik aten echt lang in de juiste verhoudingen voor het sporten, waren gewoon om alles in een appje te steken en kcal en waarden te tellen.
We eten veel eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten uit fruit, groenten of complexe koolhydraten uit volkoren producten.
Zo weinig mogelijk slechte koolhydraten.
Nu blijkt dat ik dit alles wat ik als goed aanzag niet meer mag eten.
Alles wat ik door de jaren heb geleerd wordt nu ineens als ongezond afgestempeld en daar heb ik het best wel lastig mee en ben ik erg argwanend tegenover.
No go’s zijn :
- Granen dus geen brood. Ook geen spelt of Rogge… enkel Keto brood mag dan weer wel (?)
- Geen volkeren pasta, speltpasta of rijdt
- Geen aardappelen. Zitten mijn inziens toch vol vit C ook al schrap ik die veel en eet ik die maar 2-3 keer per week in kleine mate
- Geen koffie (sorry deze lukt niet, ik drink al maar 1 of 2 tassen in de ochtend)
- Geen melkproducten of kaas van de koe
- Geen paprika
- Geen aubergine
- Geen rauwe tomaten (at ik wel veel) enkel warme tomaten
- Geen peulvruchten (!?!)
- Geen rood vlees enkel nog kip, kalkoen en kippengehakt…
- Geen vleesvervangers
- En nog veel meer…
En daar liefst nog intermitted fasting bij 16u niet eten. Dat lukt me nu nog wel. Gisteren laatst om 19u30 en vanmiddag dan om 12u30 gegeten…
Als ik dit letterlijk moet nemen dan mag ik echt niets meer eten.
Ik stel me dan ook de vraag hoe je gevarieerd moet gaan eten want ook dat is mijn inziens meer dan belangrijk om eesentiele vitaminen en mineralen binnen te krijgen.
Het is maar normaal dat je bij dit voedingspatroon suppletie moet nemen denk ik dan omdat je toch wel een gans deel ontbreekt.
Hij spreekt over de lekkende darm maar daar heb ik geen last van bij mijn weten.
Ik heb ooit al eens een glutentest gedaan en heb geen coeliaki of andere voedselallergieën voor zover ik weet.
Ik kan me voorstellen dat je bepaalde dingen blijft eten terwijl je allergisch bent of intolerant dat je schade maakt aan de darm dus daarin volg ik.
Maar het is me dus iets te veel van het goede, of bekijk ik dit verkeerd?
Met dit eetpatroon gaat je lichaam mijn inziens snel in ketose en te lang is dat toch ook niet gezond?
Ik wil niet in een toestand terecht komen waarbij ik niets meer mag eten omdat mijn lichaam het daarna allemaal niet meer kan verdragen of je het meteen als vet gaat opslaan.
Het Keto dieet waar dit dicht tegenaan leunt is toch ook een crashdieet en wordt door velen als ongezond bestempeld.
Dat is denk ik wat me tegenhoud om dit voluit te proberen.
Tenzij ik weet dat ik na 2 weken kan evalueren en er geen metabolische switch wordt gemaakt waar je niet meer van terug kan keren.
Zijn er dames met tips ivm voeding en restklachten en zien jullie verband?
Of nog beter, dames die dit moleculair dieet al probeerden?
Ik heb ook het zonedieet van Rita Kappel bekeken en daar mag toch heel wat meer. In dat mediterrane dieet kan ik me wel al meer vinden.
@Luna : ervaringen mee en wat denk jij?
Hij sprak ook van Gluthathion als supplement en zeoliet voor ontgifting?
En nog bepaalde producten in fase 2 die ik je eens zal appen.
Over de supplementen van Vitals had hij alleen maar lof.
Bedankt voor alle tips en meningen!
Liefs,
Elsje